tiistai 17. heinäkuuta 2012

Ripuli

Usko2:lla oli vatsa sekaisin, kun se tuli meille. Se näytti muutenkin silloin jotenkin rähjäiseltä ja hieman sairaalta ainakin verrattuna muihin pässeihin. Sen silmätkin ikäänkuin punoittivat.

Lampuri kertoi antaneensa pässeille Cydectin valeluliuosta, joka auttaa mahdollisiin loisiin ja mäkäräänkin. Uskokakkonenkin alkoi piristyä ja näyttää paremmalta. Mahakin oli kunnossa vielä reilu viikko sitten.

Nyt Usko2 on ollut taas ripulilla. Annoin sille koirille tarkoitettua maitohappobakteeria, mutta ei se ole auttanut.

Yritin käydä apteekista ostamassa tuota mainitsemaani valeluliuosta, mutta se onkin reseptilääke. Apteekissa kuitenkin selvisi, että lampaalle voi antaa koirille ja kissoille tarkoitettua Axilur matolääkettä.

Axilurin annostus lampaalle tuntuu koira- ja kissaihmiselle kovin pieneltä. Kissallekin kun sitä annetaan 50 mg/elopainokilo kolmena päivänä, niin lampaalle annetaan vain 5 mg/elopainokilo kerta-annoksena.

Usko2 on nyt siis madotettu, josko se auttaisi ripuliin. Uskokakkosen oloa on myös helpotettu leikkaamalla villaan takertuneita kakkoja irti sekä pesemällä sen pylly! Alla olevassa kuvassa Uskon pylly pahimmillaan.

Nyt mietimme, että pitäisikö muutkin pässit madottaa varoiksi? Sen ehtisi vielä tehdä, jos haluaa pitää reilun varoajan ennen teurastusta...

3 kommenttia:

  1. Älä suotta madota varmuuden vuoksi. Madota silloin kun on oireita. Matolääke tappaa moni hyönteinen maassa ja madot myös hy in nopeasti tottuu lääkkeeseen ja silloin se ei toimi kun tarvitaan sen toimivan. Riittää bos annat sille bolla on ripuli.

    Voit myös yrittää antaa sille hiivaa, levitä 10 gr leivän päälle ja anna pässille 5 päivää. Se syö sitä varmasti mielellään. Minäkin kokeilin kaikkia kotikonsteja, annoin matolääkettä mutya vast kun annoin neljä päivää tulohduslääkettä mun Triipun pitkäaikainen ripuli näyttää olevan loppu. Triipulla oli myös jo ripuli kun tuli keväällä.

    Onko sulla mineraaleja pässeille? Mula hetkellä ei ole ja olen kaikki vuodet antanut mineraaleja ainoastaan talvella. Tänävuonna ostin puhdas suolakivi jossa ei olemineraaleja lisätty.

    VastaaPoista
  2. Ok, ei varmaan kannata muita madottaa kun ovat kunnossa. Usko2 ripuli näyttäisi parantuneen, liekö matolääke auttoi näin äkkiä. Meillä on kivennäisnuolukivi pässeille.

    VastaaPoista
  3. Voi kyllä auttaa nopeastikin. Juttelin juuri yhden ystävän kanssa ja hän oli sitä mieltä että liian paljon matoja voi myös viedä tulehdukseen suolistossa joka auheuttaa ripulia. Siksi pelkkä matolääke jota annoin ei auttanut vaan piti antaa myös tulehdusta varten penkciliiniä. Nyt ainakin mun lampaan vatsa on kunnossa ja toivottavasti pysyykin. Mä annan vielä syksyllä sille uuden matokuurin. Mun eläinlääkäri oli sitä mieltä että mun pitää madottaa kaikki säännöllisesti vaikka ei ole oireitakaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!