lauantai 8. kesäkuuta 2013

Eläintilojen rakennusurakkaa

Keskiviikkona illalla saimme kanalan ulkotarhan valmiiksi. Alunperin ajatuksena oli pitää kanat pihalla vapaana, mutta maanantaina kyläkaupoille lähtiessä kanahaukka näyttäytyi ihan nurkilla. Melko selkeä vinkki rakentaa kanoille katollinen tarha! Rakentamamme tarha on myös 12 neliötä kuten kanalakin, mutta se on vain 120 cm korkea kun kanalan korkeus on pari metriä.
 
Kanat vetäytyvät melko aikaisin illalla orrelle yöpuulle, joten kanat pääsivät vasta torstaina aamusta ensimmäisen kerran ulkoilemaan. Hetken kesti ennen kuin uskalsivat luukusta mennä pihalle. Tarhassa alkoi heti mahdottoman hauskan näköinen jalkatyöskentely. Kanat on kuin verrytteleviä jääkiekkomaalivahteja jalkaliikkeineen. ;)
 
Hyvin ovat kanat jo tottuneet tiloihinsa ja meihin. Munintapesäkin (tuotantolaitos nro 12) on otettu käyttöön. Tosin tällä hetkellä vain Talvikki munii.
 
Kanojen tilojen nikkaroinnin jälkeen kunnostimme lampaille totuttelutarhan ja sähköistimme sen. Nyt olisi lampaiden parin ensimmäisen päivän tilat kunnossa, kunhan ne nyt pian jo tulisivat... Seuraavaksi alkaakin operaatio niityn aitaaminen. Naapuri antoi minulle valmistumislahjaksi kaikki viime kesänä lainaan antamansa heinäseipäät, joita käytettiin mm. aitatolppina! ISO kiitos!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!