tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ensi kesän pässinBÄÄt

(pääsiäiskortin näet isompana klikkaamalla kuvaa)

Olisipa näin pääsiäisen alla ollut mukava kirjoitella, että ensi kesän niittytyöläiset on tilattu, mutta tänä vuonna homma ei menekään "kuten Strömsössä".

Soitin lampolaan, josta viime vuonna pässit hankimme, mutta heillä oli käynyt katastrofi viime vuoden karitsoiden kanssa. Sateinen kesä ja loiset olivat ottaneet selkävoiton käydystä taistelusta ja suurimmalle osalle karitsoista oli käynyt huonosti... Heillä ei ollut toimittaa meille kymmentä pässipoikaa.

Sain lampurilta kuitenkin pari muuta numeroa, josta kysellä. Ensimmäinen henkilö oli periaatteessa myöntyväinen. Hänellä kuulemma on laidunpula ja saattaisi meille pässejä myydäkin. Hän haluaa nyt kuitenkin vielä hieman selvittää ja miettiä lähinnä ilmeisesti sitä pässeistä maksettavaa hintaa, joten palaamme pääsiäisen jälkeen asiaan.

Toisessa paikassa ei ollut syksyisiä pässejä myydä, mutta heille syntyy/on syntynyt nyt kevään korvilla karitsoita, josta voisi, jopa kohtuu hinnalla, irrota meillekin poikia. Mutta olisiko ne ihan liian nuoria toimimaan yksin luonnonlaitumella ja olisiko pelkkä luonnonlaidun ruokinta niille tarpeeksi? Tässä avautuisi huima tarkkailun mahdollisuus, mutta samalla epäilyttää, jos homma meneekin totaalisesti pieleen. Ja kuinka villejä noin nuoret pässit on? Ja eikös niillä yleensä pitäisi olla jokin vanhempi uuhi opettajana. Ja vanhemmat eläimethän syövät paremmin korsiintunutta heinää sekä vesakkoa. Täältä paikasta olisi liiennyt kyllä uuhiakin meille, joten pitäisikö sittenkin ottaa niitä?

Kyllä nyt meni vaikeaksi tämä kesätyöläisten palkkaaminen! ;) Ja tuntuu ihan hassulta, että ensi kesänä niityllä ei olekaan samat lampaat, vaan jotkut ihan uudet, uusine tapoineen ja totutteluineen. Pääsiäisenä teemme muuten viime vuoden niittytyöläisistä lammasstroganoffia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!