Niitylle on varattu alustavasti kanoja. Tällä kertaa niitylle tulee todennäköisesti suomalaisia maatiaiskanoja. Maatiaiskanoista ensimmäisenä mieleeni tuli tyrnäväläinenkanta. Kanta on nimetty löytymispaikkakunnan eli Tyrnävän mukaan. Tyrnävä sijaitsee maatiaiskanakantojen löytymispaikoista lähimpänä niittyä, minkä vuoksi kanta tuntuisi sopivalta juuri Lanttoniitylle. Toisaalta Varsinais-Suomesta kotoisin oleva piikkiöläinen kanta kiinosti myös, koska Lanttoniityllä häärivä "renki" on kotoisin Suomen Turusta. Kun huomasin, että tyrnäväläinen maatiaiskana saattaa olla alunperin lähtöisin Varsinais-Suomesta omaten yhteiset juuret piikkiöläisen kannan kanssa, oli valinta selvä. Tyrnäväläinen!
Viime kesänä Lanttoniityn blogikirjoitukset jäivät todella vähiin. Todennäköisesti meille saapunut eloisa ja touhukas suomenpystykorvanpentu vei kaiken ylimääräisen energian. Sen lisäksi olimme niityllä aina vain pari viikkoa kerrallaan ja viikon aina kotosalla. Kotona ravaamisen vuoksi emme voineet ottaa niitylle lampaitakaan, mutta tänä vuonna asia korjaantunee. Tällä hetkellä haeskelen niitylle laiduntajia!
Viime kesän kanat olivat poissaoloviikkojemme aikana hyvässä hoidossa. Lähistöllä asuva rouva kävi kanoja munapalkalla hoitamassa. Kanojahan oli kaikenkaikkiaan kolme. Ensin niitylle saapui kesäkuun lopulla Talvikki ja Nietos-kukko. Sitten kävimme "naapurustosta" hakemassa yhden kanan lainaan ja myöhemmin saimme isältäni vielä Orvokin matkaan. Kaikki kanat ja kukko palautuivat elo-syyskuun vaihteessa takaisin koteihinsa hyvävointisina ja elossa!
Kesäkanoja ja meidän nelikuinen suomenpystykorvariiviö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!