sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Lanttoniityltä Niittykunnaalle

Niitty on jälleen kerran hiljentynyt kokonaan. Lampaat ja kanat on siirretty talvitiloihin ja aidat on korjattu pois. Lampaat ehtivät syödä niittyalasta noin puolet.

Talvitiloihin muutti  ensimmäisenä emokana tipujensa kanssa 8. syyskuuta. Kahdeksan päivää myöhemmin lampaat siirrettiin tipujen vierustovereiksi. Muu kanaparvi muutti talvitiloihin 24.9.

Hieman jännitti kanaparven yhdistäminen. Pelkäsin, jos kukot ovat vihaisia tipuille, mutta ainut joka pisti ranttaliksi oli emokana. Emo puolusti melko raivoisasti tipujaan muilta kanoilta ja sai Gandalfkin hieman tuta. Gandalf höykytti siitä hyvästä toista kukkoa! Ajattelin myös, että tipujen maailma järkkyy, kun elämä ei olekaan pelkkää emon siivenalla oleilua, mutta tiput ei olleet millänsäkään tulokkaista. Olivat kukkojenkin edessä aivan pokkana. Ihankuin olisivat olleet aina osa parvea.

Tyytyväinen tipu uudessa asumuksessaan lämpölampun alla.

Mamman helmoissa.

Pajukon polttoa niityllä.

Lampaat talvitilassaan.

Mikä näky! Tiput olivat lennähtäneet ylimmälle orrelle!


Parvi koossa.

Tehotuotannossa tässä tilassa voisi olla 54 kanaa, ja itse miettii, että onko tila liian pieni kahdeksalle...

Lampailla on vielä mahdollisuus ulkoiluun, mutta kanat joutuvat tyytymään sisätiloihin ensi kesään saakka.

Tämä blogi hiljenee nyt määrittelemättömäksi ajaksi ellei kokonaan. Lanttoniityn asukkaille on luvassa totaalisesti erilainen talvi. Ihmiset eivät meinaa enää karata etelään vaan jäävät talveksi tänne. Eläimien talviasumukset on reilassa, mutta ihmisten vielä pahasti kesken... Kiitän kaikkia lukijoita kuluneesta kesästä ja toivotan mukavaa syksyn jatkoa! Olen suunnitellut remontinalla olevalle maatilallemme blogia, jossa seurattaisiin lähinnä maatilan elämää eläimien kautta. Saattaapa sinne tulla myös päivitystä hirsitalon remontista, erästelystä, kalastelusta sekä puutarhasta yms. Olet tervetullut lukijaksi www.niittykunnas.blogspot.fi! Kunhan pääsen eroon tyhjän sivun syndroomasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!