tiistai 4. syyskuuta 2012

MARU -hanke

Kuvassa Leo pistää Lantto niityn maisemaa ruotuun.

Kainuun seudulla opinnäytetyöni aihe on erittäin ajankohtainen. Käynnissä on mm. Maisemat Ruotuun (MARU) -hanke, jonka tavoitteena on kartoittaa ja järjestää hoitoa arvokkaille maisema- ja kulttuuriympäristökohteille. Kohteiden arvo perustuu sekä hoidettuun viljelymaisemaan että kulttuurivaikutteiseen maaseudun luontoon perinteisine rakennuksineen.

Otin elokuussa yhteyttä MARU-hankkeessa työskentelevään henkilöön ja hänen kauttaan sain tietää, että syyskuun loppupuolella Vuokatissa pidetään Ympäristöstä yhteen -tilaisuus, joka on tarkoitettu kaikille maiseman- ja luonnonhoidosta kiinnostuneille.

Ympäristöstä yhteen -tilaisuuden ohjelmaa silmäiltyäni ilmoittauduin saman tien mukaan! Koko päivän mittaisen tilaisuuden aiheet ovat erittäin mielenkiintoisia ja tarjoavat todella hyvää tietopohjaa myös opinnäytetyötäni ajatellen.

Maltan tuskin odottaa, että pääsen tilaisuuteen kuulemaan mm. miten maisemanhoidosta voi saada toimeentuloa, niittykasvillisuuden hyviksistä ja pahiksista :) sekä lopuksi vielä vierailulle Syntiniemen niittyalueeseen!

1 kommentti:

  1. Nää on niin mielenkiintoisia juttuja! Kun lähdin Englantiin opiskelemaan 15 vuotta sitten, siellä puhuttiin paljon maisemanhoidosta laidunnuksen avulla ja olin alussa huuli pyöreänä, kun Suomessa en ollut moisesta kuullut ollenkaan. Ja kauan täällä menikin, mutta viime vuosina aihe on tapetilla siellä sun täällä, siis niin hienoa! Kun meillä(kin) on noita maatiaisrotujakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!