sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Niittylihaa


Pässien teurastuksen jälkeen niitty koki totaalisen hiljentymisen. Sieltä kaikkosivat pässien lisäksi sekä polttiaiset että pääskyn pojat. Vielä teurastuspäivänä pääskysen poikaset istuivat tallin katolla keltaiset nokat ammollaan, kun vanhemmat lensivät ruokaa tuomaan.

"Pyrähdimme" itsekin pari päivää pässien teurastuksen jälkeen etelään, kuten pääskyset ikään. Nyt olemme taas takaisin mökillä. Eilen korjasimme aidan pois. Työ sujui kolmelta ihmiseltä nopeammin kuin sen tekeminen. Aikaa vierähti pari tuntia.
 
Osa pässeistäkin matkusti mukanamme etelään. Pakastelihan muodossa. Olen muistaakseni kerran saanut hyvää lampaan lihaa. Se ei kuitenkaan ole poistanut mielestäni sitä "villasukalta" maistuvaa lammasta, jonka vuoksi lampaan lihan syöminen on jäänyt melko vähäiseksi. 

Valmistimme pässin lihaa uunissa ja voi miten taivaallisen hyvältä kotiteurastettu, väkirehulta ja pitkiltä kuljetusmatkoilta välttynyt, stressitön niittyliha maistui! Niittyliha -termillähän tarkoitetaan luonnonlaitumilla laiduntavien eläinten lihaa, jotka samalla hoitavat perinneympäristöjä.

1 kommentti:

  1. Ihana pääskyskuva! Ja liha on varmasti erinomaista, ehkä parin vuoden päästä meilläkin...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!