tiistai 28. toukokuuta 2013

Siipikarjan pitäjä


Nyt olen kaikkien sääntöjen ja määräysten mukaisesti tehnyt ilmoituksen siipikarjan pitopaikasta sekä rekisteröitynyt siipikarjan pitäjäksi maaseutuelinkeinoviranomaiselle. Kolmen kanan vuoksi piti tuotantosuuntaakin miettiä. Hmm, siinä sitä oli kuule päänvaivaa ryhtyäkö lihan- vai munantuottajaksi.

Arvaat varmaan, että näin ens' alkuun päädyin valitsemaan tuotantosuunnaksi munantuotannon. Pitänee ilmoittaa sitten tuotantolinjan muutoksesta lihantuotantoon, jos kanat alkavat hautomaan ja lisimään ja niitä ryhdytään paistiksi laittamaan. ;)

Munantuotannon valitseminen ei ollut ollenkaan hullumpi juttu, sillä brahman munimat tuoreet munat maistuvat mielettömän hyville. En enää kaupasta munia halua ostaa. Siis miten kermaiselta kananmuna maistuikaan. Näistä tulisi varmasti loistavan makuinen kakku! Brahma munii ilmeisesti munan päivässä, joten ylituotannon vaaraa tuskin vielä on...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!