lauantai 22. elokuuta 2015

Laajennettu laidun sekä tipu-uutisia

Olemme neljänä iltana kaiken muun toiminnan ohella väkertäneet lampaille laidunta. Aikaa meni kahdelta henkilöltä 7 h/hlö. Nyt lampailla on käytössä koko niittyala sekä myös rantaan asti ulottuva "metsälaidun".

Lampaat aamuauringossa laiduntamassa uuden ja vanhan laitumen entistä aitalinjaa.

Lampaiden aamulaidunnus on melko verkkaista. Välillä tullaan porukalla nuuhkaisemaan kuvaajaa ja jäädään jopa rapsuteltaviksi. Iltaisin meininki on usein melko vauhdikasta. Laidunta juostaan innoissaan ympäri joskus toisiaan pukitellen!

Laidunnettu ja laiduntamaton näkyy selvästi.

Ritu aamuauringossa.

Meillä on nyt kaksi tipua. Esikoinen ja kuopus. Kolmannesta munasta oli yrittänyt tulla rääpälemäisen pieni tipu ulos, mutta voimat olivat ilmeisesti loppuneet kesken kuoriutumisen. Kuuntelimme hiljaista neljättä munaa ja päätimme kurkata sisään kävi miten kävi. Varovasti ensin koputtelimme munaan säröjä kuunnellen vastausta, mutta muna pysyi vaiti. Pian jo huomasimme, että munassa on kunnon kokoinen, eloton tipu. Jostain syystä ruskuaispussi ei ollut vetäytynyt ja tipu oli menehtynyt. Elämä on... Toivotaan, että näillä kahdella virkeällä tipulla on onni matkassa ja niistä kehittyy tomeria munivia kanoja. Ja nimenomaan kanoja, ei kukkoja. Aika näyttää kumpia tiput on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!