torstai 13. elokuuta 2015

Viidennen munan mysteeri

Heinäkuun lopulla merkkasimme hautomaan ryhtyneen Kaunottaren alle viisi munaa. Tuo viides muna on ollut sittemmin hieman  oikukas.

Olemme parin päivän välein poistaneet Kaunottaren hautomaan pesään munitut muut munat. Hetikohta haudottaviksi jätettyjen munien merkkauksen jälkeen pesärosvot eli me havaitsimme pesässä vain neljä merkattua munaa. Outoa, kun olimme varmoja, että merkattuja oli viisi... Muutama päivä eteenpäin, niin pesästä merkkaamattomia munia poistaessamme huomasimme, että no onhan siellä tosiaan viisi tussilla ympäri merkattua munaa... Taas muutama päivä, niin jo viides muna puuttuu jälleen! Hetki hämmennyksen jälkeen viides muna tipahtaa kainalossa olevan kanan kätköistä lattialle! Eikä edes särkynyt!

Nyt viides muna on jälleen kadonnut! Eikä sitä ole löytynyt kanastakaan. Ihme mysteerimuna!

Alkuviikosta läpivalaisimme haudonnan alla olevat munat taskulampulla. Normaalin munan läpi loistaa valo, mutta mitä pidemmälle tipu on munassa kehittynyt, niin sitä vähemmän valoa näkyy. Haudonnan alla olevista munista ei näkynyt enää läpi. Meille siis saattaa olla oikeasti tulossa tipuja!

Eilen illalla väkersimme pienen tipulan, jossa hautova Kaunotar saa olla loppuajan rauhassa muilta kanoilta. Ja myös mahdollisesti jo sunnuntaina syntyvät tiput saavat tupsahtaa maailmaan turvallisesti.

Pikkuruinen tipula käsialaa "töttä & timpuri". 

Muu parvi ihmettelee orrella mitä "ruokinta-automaatit" häärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!