tiistai 3. syyskuuta 2013

Syksy

Syyskuukin alkoi kuten lähes koko mennyt kesä on sujunut eli sortsikelit senkun jatkuvat vaan. Niitty vaikuttaa rutikuivalta. Siinä missä viime vuoden kesän hellepäivät mahtuivat yhden käden sormiin, niin nyt tuntuu, että kuluneen kesän sadepäivät mahtuvat niihin. Ilmatieteenlaitoksen mukaan elokuussa 2012 Suomussalmen alueella satoi 100 - 120 mm, kun tämän vuoden elokuussa 60 - 80 mm. Liekö satanut näillä kulmilla niinkään paljoa? Isotkin saderintamat on pääosin painattaneet vierestä ohi. Kesä on hellinyt meitä todenteolla.

Vaikka onkin vielä päivisin lämmin, niin muutamina öinä on ollut jo ihan hallaa. Niityn kasvillisuus oli parina aamuna paikkapaikoin huurassa ja potun varret menevöityivät. Ruska alkaa myös hiipimään puihin ja osittain maaruskaakin on havaittavissa. 

Pässejä on jäljellä enää neljä. Täplä-Ukkonen siirtyi arkkupakastimeen maanantaina. Ruhopaino oli n. 19, 2 kg. Muilla pässeillä on maallista seikkailua jäljellä vielä todennäköisesti perjantaihin asti.

Sulo, Matti ja Pikku-Matti, joka sai Martalta (4 v) lisänimen Meri-Salama, kun hän kävi täällä viikonloppuvierailulla eläimiä hoitamassa. Martankin ehdoton ykkösjuttu oli kananmunan hakeminen kanalasta. Meille on noin parin viikon ajan tullut vain yksi muna, koska Orvokki ei taaskaan muni.

Sulo, Myrsky ja Matit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!