maanantai 26. elokuuta 2013

Karu herätys

Pässeille koitti tänään astetta karumpi aamuherätys. Kaksi niistä lähti autuaimmille laidunmaille... Poskiparran ja Kakkapyllyn niittytyöt ovat iäksi ohi... Alunperin pässit oli tarkoitus teurastaa jo viime viikolla, mutta jouduimme lopettamaan meidän vanhemman koiran. Siinä oli tarpeeksi raskas henkinen työ, joten pässit saivat jo toistamiseen lisäaikaa.

Poskipartaa kutsuimme poskiparraksi, koska sille oli kerinnässä jäänyt villatupsut poskiin. Kakkapyllyn nimeämisen älyääkin varmasti selittämättä? ;) Sillä oli maha ripulilla meille tullessa. Annettiin sille varmuudeksi heti Axiluria, ja ripuli pikkuhiljaa laantuikin, mutta hitusen sotkuinen pylly jäi. Toinen, joka alkukesästä meni hetkeksi ripulille oli Täplä-Ukkonen. Päättelimme sen johtuvan tuoreesta ruohosta. Ripuli korjaantuikin kuivaheinällä sekä Tehobaktilla.

Poskiparta näytti hieman isommalta kuin Kakkis, mutta ruhopaino oli Poskiparralla kuitenkin pienempi eli n. 19, 6 kg. Kakkiksen oli 20, 8 kg. Vai liekö vaaka temppuili.

Poskipartaan oli kehittynyt jonkinlainen rapsuttelusuhde, mutta Kakkapyllyyn ei mitään. Se yleensä pysytteli ihmisten läheisyydessä aivan omissa oloissaan. En edes koskaan saanut rapsuttaa sitä. Kerran kun yritin, se meinasi äkäisesti puskea minua. Jäljelle jäi nyt läheisin viisikko eli Myrsky, Sulo, Pikku-Matti, Matti ja Täplä-Ukkonen. Kaikki kerjäävät sekä niityllä että lampolassa kilpaa rapsutuksia... Viisikon teurastus ei tule olemaan mieltä ylentävää puuhaa.

Viisikko eli Pikku-Matti, Täplä-Ukkonen, Matti, Sulo ja Myrsky.

Pikku-Matti ja muu jengi aamulaitumella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!