torstai 10. lokakuuta 2013

Automaattivalot asennettu kanalaan

Kanalan veto-ongelman ratkettua on seurannut uusi ongelma eli pimeys. Tosin en ole haastatellut kanoja, joten voi olla, ettei asia ole asianosaisia haitannut ollenkaan... Munia on tullut tasaiseen tahtiin eli valoisaa aikaa on tarpeeksi, jotta kanat ehtivät syödä hyvin.

Tarhaan johtava luukku on auki päivisin. Kanat pääsevät edelleen pihalle ulkoilemaan. Päivät on olleet melko lämpimiä, + 10 ºC, eli hyvin tarkenevat ulkoilla. Lämpiminä päivinä pitäisin valonkin vuoksi mielelläni lampolan ulko-oven auki, mutta kanojen turvallisuuden vuoksi se taitaa pitää sulkea.

Tänne hönkäisi hirvikoira muutama päivä sitten. Kukko sai sätkyn tarhassa ja pomppi tarhan aitausta päin ja tarhan kattoon! Liekö yritti innokasta hirvikoiraa karkuun vai sen kimppuun?! Kun kanat meni viimein sisälle, niin hirvikoira pinkaisi avoimesta lampolan ovesta sisätiloihin kukkoa kiusaamaan. Koira oli yrittänyt puskea kanalan ovesta läpi, mutta onneksi ovi kesti.

Pimeyttä taittamaan asensin kanalaan valot! Valot on ajastettu syttymään aamu kuudelta ja palavat siitä eteenpäin viisi tuntia. Kyseessä on kolmella AA-paristolla toimiva neljän euron noin 1, 5 metriä pitkä valonauha. ;)

Onni-kissan tuloa seurataan tarkasti, muttei hermostuta.

Onni on ilmeisen tuttu vieras kanoille, kun kukkokin rauhoittuu syömään.

Vanhan puukasan päällä on mukava haaveilla pulleista paisteista.

Onni oli asentamassa kanssani kanalan valoja. Piti vain olla tarkkana, ettei se livahda ihan kanalaan asti.

Kanalan automatisoidut valot ovat syttyneet. Kukko kiekuu hyvät huomenet!

Kukko ja Orvokki tunnelmavalaistuksessa orrella.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!