lauantai 19. lokakuuta 2013

Coq au vin

Valmistin eilen ensimmäistä kertaa kukkoa viinissä:

Ota ja kasvata hyvä kukko.

Teurasta, riiputa ja paloittele se.

Pilko ja kuullota kasvikset. 
Lisäsin pataan myös mökin lähistöltä poimittuja ja kuivatettuja herkkutatteja sekä lorauksen konjakkia punaviinin lisäksi.

Suolalla, mustapippurilla ja laakerinlehdillä maustettu pata menossa 150 asteiseen uuniin.

Persiljalla koristeltu pata oli valmis maisteltavaksi noin kolmen tunnin kuluttua. Jalkojen kypsyttämistä jatkoimme vielä parin tunnin verran.

Kukko viinissä oli mureaa. 
En hirveästi pidä viinipohjaisista ruuista, mutta tätä voisin valmistaa toistekin. Ehkä kuitenkin marinoisin lihan yön yli ja lisäisin hieman myös makeutta ruokaan esim. hunajasta. Myös yrttejä olisi voinut käyttää enemmän esim. timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!