keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kaunotar hautoo

Ai että piti edellisessä kirjoituksessa mennä hehkuttamaan kananmunien ylituotantoa. Meillä tuotanto tyrehtyi maanantaina. Tai tuotantoa on, mutta Kaunotar löhöää kaiken tuotannon päällä! Kaunotar on ruvennut siis hautomaan kaikkien kanojen munia. Kanalassa on kolme munintapesää, mutta vain tuo lattialla oleva kelpaa kaikille. Tänään nostimme Kaunottaren hetkeksi pois pesästä ja näimme sen alla noin kymmenkunta munaa.

Irrotimme seinälle kiinnitetyt pesät ja laitoimme ne lattialle vierekkäin. Yhteen pesään malliksi muna, josko edes se kelpaisi muille kanoille munintaan.

Huomenna on tarkoitus ottaa nuorikoiden munimat pikkumunat Kaunottaren alta pois ja merkata sinne jäävät munat. Näin näemme mitä munia on haudottu maanantaista alkaen ja mitä sinne mahdollisesti vielä tulee lisää. Voi kyllä olla, että Kaunotar ei enää päästäkään ketään samalle pesälle, sillä tänään löytyi yksi muna munittuna keskelle kanalan lattiaa.

Tämä on nyt tätä ei tehotuotetun kotitarvekanalan arkea. Juuri kun luulee, että munantuotanto hönkäsöö kunnolla käyntiin, niin sitten käy jotain tällaista. No, ei se mitään. Nyt jännätään, että onko meillä noin 20 vuorokauden kuluttua tipuja!

Kaunotar haudontatranssissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!