tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kukolle nimi

Kultakutri on ilmeisesti jäänyt kanojen arvojärjestyksessä alimmaiseksi. Se on jäänyt paljon pienemmäksi kuin Tuhkimo, sillä muut ajavat sitä syömästäkin pois, siinä missä Tuhkimo saa pupeltaa jyväänsä ihan rauhassa. Tuhkimohan vaikutti aluksi ilkeältä kanalta, mutta se taisikin olla taktikko. Nyt kukaan ei uskalla kiusata sitä. Tai ehkä muut on vain kateellisia Kultakutrin kananjaloista joita peittää mielenkiintoinen verkkokuvio.

Kanat on kaikki muuten nimetty, paitsi tämä toinen kukkopoika on vielä vailla kutsumanimeä. Nimiehdotuksia otetaan vastaan. Nimi pitäisi olla jonkun fiktiivisen hahmon mukaan.

Koska kanojen nimet luisuivat satukirjapuolelle, niin olen miettinyt olisiko tämä kana kenties Ruusunen vaiko Kaunotar. Luulen, että Kaunotar, koska se rupesi minulle näin sievästi poseeraamaan munintapesien päällä. Edes kanankakkapallerot eivät laimenna Kaunottaren kauneutta.

Niityltä on kesäkuun lopulta asti löytynyt jo tattejakin. Eilen hokasin koiralenkillä yhden herkkutatinkin jo! Koska en löytänyt enempää, päätin kokeilla syökö kanat tattia. Ykkösluokan herkkutatin lakki katosi kanojen nokkiin alta aikayksikön. Jalkaakin nokittiin, mutta se ei ollut läheskään niin maittava. Päivän aikana jalkakin oli kuitenkin popsittu. Kuvan sieni ei liity tapaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!