perjantai 15. kesäkuuta 2012

Niittytyöt alkaneet

Pässipojat on olleet keskiviikosta asti onnistuneesti ulkosalla. Keskiviikkona vielä laudalla vahvistetussa totutteluaitauksessa, mutta eilen ja tänään laitumella. Pässit tekevät laitumelle tunnin-kahden tunnin tuikkeja.

Mäkärät kiusaavat pässejä kovasti. Pässit potkivat jaloillaan itseään, mutta kun mäkärämäärä alkaa olla sietämätön, ryntäävät ne talliin suojaan lepäämään ja märehtimään.

Pässit ovat melko järjestelmällisesti edenneet laitumella. Lähinnä kulkevat laitumen keskiosia koiranputken kukkia mutustellen. Tänään ne kävivät laitumen pajukkoa riipimässä. Pässit selkeästi liikkuvat enemmän illalla, kun on viileämpää ja vähemmän mäkärää.

Ennen pässien laitumelle laskua vedimme osaan kohtaa aitaa vielä neljännen langan melko alas. Ja itse asiassa ajattelimme, tai ainakin luulemme ajatelleemme, kuin pässi. Laitumelle näkyi metsän suuntaan aukon näköinen kohta. Kävimme pelkän langan lisäksi naulaamaasa sinne lankkua. Olemme houkutteleviin karkauskohtiin, joista itse pässeinä luikkisimme maittavimmille apajille, laittaneet myös sähkölanganpätkiä liehukkeiksi.

Eilen jouduimme houkuttelemaan pässit totutteluaitauksesta laitumelle. Ne ei meinanneet millään uskoa, että nyt siitä voi kulkea eikä säkäriä tule.

Pässit on ruvenneet nyt puskemaan toisiaan. Välillä ilmeisesti mittelevät, mutta välillä myös leikkivät ja ilmeisesti hierovat kutiavaa päätään. Meitä ei ainakaan vielä ole yritetty puskea, emmekä sitä salli tai lietso.

Usko-pässi tuli eilen laitumella ihan liki. Se jo ekana iltana lampolassa nuuhki mun naamaa eli "pussas". Ja nyt laitumella se kävi antaa mulle pusun. Villeä ne myös kovin seurailee laitumella.

Eivät myöskään häiriinny, kun puuhataan tallissa. Alkavat selkeästi tottua talon tavoille. Itsellä on silti vielä pienoinen epävarmuus takaraivossa, että noinkohan ne mahtavat olla karkaamatta.

Kiitos kaikista kommenteista! Niitä on mukava lukea. Osaan niistä jo hieman vastailin tekstissä, mutta Elinalle vielä terkkuja, että tuliko Jasminin kortti perille. Sillä meillä oli juurikin tarkoitus, että lapset saa nimetä pari pässiä. Vaikka aitä kurjempi ne on syksyllä teurastaa, mitä "inhimillisempiä" ne on. Ja mummulle terveisiä, että tosiaan pässit pitävät mielen ja jalat vilkkaina!

4 kommenttia:

  1. Ylläoleva on eka bloggaus samsungilla. Kirjoitusvirheitä näyttää tulevan pienen näytön vuoksi paljon. Jostain syystä en myöskään näe tekstiä samalla kuin kirjoitan vaan ruutu hyppää alas.

    VastaaPoista
  2. Jasminin korrti saapui tänään. J aneiti onkin kovasti pähkäillyt nyt mikä pässin nimeksi sopisi :)

    Tomi tomerana totesi: Minun pässi on Mikki, Mikki Hiiri! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ei, mä niin toivoin että tomi ois nimennyt autot-leffan teeman mukaan esim. martiksi. Vaan eipä se nimi pässiä pahenna.

      Poista
  3. Onko sulla bloggerin apps ladattu galaxiin? Sillä ja jos vielä pitää galaxy pystysuorassa molemmilla kädellä kirjoittaminen onnistuu melko hyvin, mutta pitäähän tähän laitteeseen tottua. Nyt kirjoitan kommentti selaimen kautta ja tässäkin onnistuu paremmin jos pitää laitetta pystysuorana molemmilla käsillä. Välillä se kommentointi-ikkuna hyppii niin etten näe tekstiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!