sunnuntai 4. elokuuta 2013

Vielä on kesää jäljellä

Kesä on hurahtanut taas vauhdilla ohi. Syksy tekee tuloaan pimenevän illan myötä. Parina viikkona on näkynyt jo iltataivaalla komea kuu ja eilen illalla tuikki muutama tähti.

Elokuu on käynnistynyt, kuten koko kesä on ollut, eli aurinkoisena ja lämpimänä. Tänä aamunakin niityllä oli jo suorastaan kuuma klo 7.30. Kesä on ollut aivan huippu. Viime vuoden sadekesänä olisi välillä tehnyt mieli lyödä hanskat tiskiin, mutta nyt tuntuu, että kesä ei saisi loppua ikinä!

Niityllä lentelee vielä perhosiakin, vaikka lampaat on melko tehokkaasti syöneet kukat. Uusi tuttavuus on metsänokiperhonen (Erebia ligea), joka lentelee niityllä niin rauhattomasti, että tällä tablettitietokoneella on ihan turha sitä zoomata. Perhosen esiintyminen on jaksottaista, ja esim. Suomessa sitä esiintyy runsaimmin juuri parittomina vuosina.

Kukkien lisäksi lampaat on syöneet myös erittäin tehokkaasti lampolan takana kasvavan punaviinimarjapensaan, johon viime vuoden pässit eivät kajonneet. Siihen oli tulossa melko hyvin marjaakin, mutta ei ehditty korjata niitä talteen, kun pojat olivat tehneet selvää lähes koko pensaasta. Kanoille sieltä sain muutaman marjan annettua, tuntui ja kuului maistuvan.

Lampaat vaihdettiin viime keskiviikkona ensimmäiselle lohkolle. Viimeistään huomenna ne siirretään taas toiselle lohkolle. Todennäköisesti ne saavat loppuajan olla kokonaan toisella lohkolla ellemme sitten yhdistä lohkoja yhdeksi isoksi laitumeksi. Toisella lohkolla on enemmän tuoreita lehdeksiä ja varsinainen poikien työmaa eli pajuversojen kurittaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!