torstai 28. kesäkuuta 2012

Luttinen

Kuvassa on joukon pienin pässi, Luttinen. Se on tällä hetkellä myös arin, sillä Usko2 on kesyyntynyt niin, että sitä saa rahnuttaa poskesta ja kyljestä.

Luttisen erottaa toisesta mustasta, Leosta, koon lisäksi värimerkeistä. Luttisella on vähemmän valkoista päälaella ja lisäksi sillä on valkoiset sukat takajaloissa.

Lampaat rupesivat ennen juhannusta laiduntamaan metsän reunaa sekä naapurin reunaa. Naapuri sanoi, että on monesti saunalle mennessään katsellut pässien touhuja.

Pässit eivät ole hirveästi kulkeneet laitumen keskiosaa. Sinne näyttääkin jäävän paljon koiranputkia niitettäväksi. Näyttäisi myös siltä, että koiranputken kukista on mennyt maittavuus tai sitten pässit ovat löytäneet muita herkkuja.

Täällä on ollut kyllä todella huonot ilmat. Vettä tulee kaatamalla ja lämpömittari näyttää hädin tuskin + 12. Valkoiset pässit näyttävät ihan harmailta, kun ovat niin märkiä.

Pässit eivät näytä pistävän sadetta pahakseen. Mieluummin ne melkein laiduntavat sateessa kun mäkärien ja polttiaisten kiusatessa. Ja sadekelillähän ei ole syöpäläiset niin kiusaamassa.


2 kommenttia:

  1. Kannattaisi tarkistaa lämpömittari ennen kuin satuilee lämpötilalukemia. Eilen tosiaan oli kylmä päivä n. + 11, mutta tänään on vielä kylmempi vain + 7 astetta!

    VastaaPoista
  2. Meillä on.tänään melkein eka hyvin lämmin päivä. Tuntuu että ukkosta tulee. Lampaat ovat hädin tuskin olleet niityllä kun puolisen tuntia koko päivällä ja nyt on kello jo 15. Kerran olen vienyt niille koivu jota kaadoin vesurilla. Pitää pian hakea vielä toista. Hirveästi vaan on tänä vuonna kaikenlaisia hyönteisiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!