maanantai 6. elokuuta 2012

"Piskejä" ja pässejä

Koirat kävivät eilen ensimmäistä kertaa niityllä tutustumassa lampaisiin. Tähän mennessä lampaita on ihmetelty vain aidan takaa tai ikkunaluukusta nuuhkimalla ja lipomalla.

Vartija-Leo oli taas ainut, joka huomasi, että laitumella on outoa porukkaa. Leo jatkoi kuitenkin syömistä, kun puhelin sille, eikä muut pässit äkänneet mitään vaan hamusivat ruohoa välinpitämättöminä suuhunsa.

Annoin pässien tehdä itse tuttavuutta remmissä oleviin koiriin. Lempi-pässi kävi ensimmäisenä nuuhkaisemassa meidän vanhempaa koiraa, 7 v. käyttölinjaista kultaistanoutajaa, Kallea. Kalle ei välittänyt mitään, vaikka ikkunasta nuuhkaistessaan se on ollut aivan intona! Lähinnä jatkoi vain ruohon syömistä kuin lammas ikään.

Kaikki muut pässit, paitsi Lempi kävivät nuuhkimassa meidän nuorempaa koiraa, 2 v. sileäkarvainen noutaja, Hildaa. Päästin Hildan irti, mutta se innostui persravaamaan pässien ympärillä. Se oli pojille liikaa ja ne nelistivät hieman etäämmälle.

Ennen meidän koiria laitumella kävi naapurissa kyläillyt koiruus. Satuin itsekin olemaan laitumella ja läsäytin kädet yhteen ja örähdin koiralle. Silloin sitä vietiin takaisin kotipihalle!

Karhunmetsästys alkaa 20.8. Silloin saa alkaa juoksuttamaan hirvikoiria irti. Veikkauksia otetaan vastaan, että millainen "ruuhka" meidän laitumella käy!


2 kommenttia:

  1. Ensimmäimem kerta 7 lammasvuoden aikana minullakin oli hyökkävä koira viime viikon perjantaina ja se oli alaskalainen malamuttikoira. Se repisi irti omistsjan käsistä, omistaja ulkoilitti tätä isoa koiraa ajamalla fillarilla. Hän kaatui ja koira ajasi lampaat sisään ja meni myös itse sisään latoon niiden perään. Sityen lauma juoksi ulos ja hajautui kahteen ryhmään ja omistaja sai itkeän koira kiinni. Onneeksi se ei purrut lampaat mutta tämä taisi olla nyt alku ja jatkoa saa odottaa. Koira asuu aivan lähellä ja on jo yhden naapurin jänes tappanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hui, onneksi tosiaan ei purrut lampaita, kyseessä kun kuitenkin on erittäin kookas koira! Onneksi selvisitte säikäyksellä ja toivottavasti koira pysyy jatkossa omistajan hallinnassa.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!