perjantai 3. elokuuta 2012

Loistokultasiipi

Tällä viikolla, varsinkin maanantaina, kesä on hellinyt lämmöllään. Maanantaina oli + 29 astetta, kyllä tarkeni hyvin sekä lampaat että lammaspaimenet. Tosin kelistä taisivat paimenet nauttia enemmän kuin lampaat. Lampaat oikein puuskuttivat niityltä lampolan varjoon ja viileyteen tultuaan.

Tänäänkin oli iltapäivään asti hieno ilma, mutta nyt sataa ja hetki sitten salamoikin. Onneksi heinät on saatu kuivina seipäiltä korjattua! Annettiin pässeille hieman maistipalaksi aurinkokuivattua heinää. Se tuntui maittavan hyvin.

Ennen sadetta auringonpaisteen innoittamina niityllä lentelivät taas myös loistokultasiivet (Lycaena virgaureae). Ihmettelin miksi kaksi erilaista perhosta kisailee keskenään, mutta ne olivatkin saman lajin eri sukupuolet, sillä loistokultasiipiuros on kokonaan oranssi ja naaraassa on mustia pilkkuja!

2 kommenttia:

  1. Ne ovat niin komeita. Minulla on enemmän ollut sinisiipiä mutta tänä vuonna myös kultasiipiä. Eri lajit lentää eri aikoima ja jos ei kävele usein ja säännöllisesti niityllä voi joku laji mennä "ohi" eikä tiedetäänkään että se on olemassa. Kyn on kukkiva niitty on erityisen paljon yöperhosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinisiivet on tosi kauniita! Niitä on täällä lennellyt jonkin verran, mutta enemmän on noita kultasiipiä.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!