sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Pajukon raivausta

Ei pyhitetty lepopäivää vaan puolilta päivin tehtiin ensin pari seipäällistä heinää lisää, ja sen jälkeen raivattiin niityltä pajukkoa.

Ruokatauolla höystettynä kahdelta henkilöltä meni hommiin aikaa n. 7 tuntia.
Poistettiin pajukko isohkon koivun ympäriltä.

Pajukon alta paljastui erittäin kosteaa, jopa lätäkköistä niittyä. Västäräkit tulivat heti työn päätteeksi alueelle varmaankin helpohkoa ruokaa etsimään.

Raivattu alue miellyttää nyt omaakin silmää!


3 kommenttia:

  1. Yksi osaa Kiltsin niittyä oli myös pajun peittämä. Kun raivattiin sitä pois maa kosteutui niin ettei sitä voi enää laiduntaa. Keväällä se on ollut kolme vuotta peräkkäin veden alla. Pohjavesi on lähellä maapintaa ja lähteitäkin on heti mullapinnan alla. Niitä lähteitä huomattiin kun talvella lumen sataessa nämät alueet pysyivät lumettomina. Siinä kasvoi ennen kullervot Trollius europaeus ja niiden takaisintuloa olen odottanut mutteivät ole vielä tullut takaisin.

    VastaaPoista
  2. Minäkin mietin, että mahtaako maa kosteutua jatkossa lisää, kun pajut on pois vai auttaisiko laakeus kuivumiseen, kun aurinko ja tuuli paremmin vaikuttavat. Tosin tuo kohta tuntuu niin vetiseltä, että ainakin näin sateisina kesinä tuskin mikään auttaa.

    VastaaPoista
  3. Minäkin mietin, että mahtaako maa kosteutua jatkossa lisää, kun pajut on pois vai auttaisiko laakeus kuivumiseen, kun aurinko ja tuuli paremmin vaikuttavat. Tosin tuo kohta tuntuu niin vetiseltä, että ainakin näin sateisina kesinä tuskin mikään auttaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!