torstai 12. heinäkuuta 2012

Uusia asukkaita

Lampolaan on muuttanut uusia asukkaita. Ei sentään lisää lampaita vaan haarapääskyjä.

Pääskyt ovat lennelleet niityn yllä sääskiä syöden pitkin kesää. Olemme huomanneet niiden käyvän jopa lampolan oviaukosta napsimassa ötököitä. Muutama päivä sitten huomasimme lampolaa siivotessa pääskyjen käyvän jopa lampolassa sisällä.

Syy sisätiloissa vierailuun selvisi tänään. Haarapääskypariskunta on pesän teko puuhissa! Komea savipesä on rakenteilla lampolan katossa olevan ilmastointiputken reunaan.

Olen ymmärtänyt, että haarapääsky ei tee pesää tyhjään rakennukseen, joten ne ovat ilmeisen onnellisia meidän lammasprojektista ja uudesta pesäpaikasta pässipoikien luota.

2 kommenttia:

  1. Nehän muuttivat nopeasti sisään! Minä sain viime vuonna ensimmäinen pari vaikka olen pitänyt lampaita vuodesta 2006.

    Tänä vuonna ne lenteli toukokuussa yli pihaa muttei aloittanut pesintä. Kun ovi aina laitetaan yöksi kiinni ja vaikka ne pääsee raosta ulos se ei nyt sitten ole niille paras ratkaisu.

    Niitä on kumminkin niin kivaa seurata ja pojathan ovat ihania. Eläimiä ne haluaa, ja kun lopettaa eläinpito nekin lähte
    vät.

    VastaaPoista
  2. Minua ihmetyttää, että ne tässä vaiheessa kesää rakentavat jopa uuden pesän. Kaksi poikuettahan ne voivat tehdä, mutta että uuteen pesään. Meillä on myös yöllä tallin ovi kiinni, mutta tallin ikkunasäleiköstä pääsevät lentelemään. Tässä on jonkun verran lennellyt pääskysiä muinakin kesinä, koska pesivät naapurissa, mutta aikasemmin eivät ole tulleet tähän pesimään. Nyt vasta lampaat olivat vastustamattoman houkuttelevia asuinkumppaneita. Pesä on muten jo valmis, nopeasti rakentui! Nyt odotellaan perheenlisäystä. :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!