lauantai 28. heinäkuuta 2012

Rohmu

Kuvassa irvistelevä pässi on lauman suurin ja komein, jolle kelpaa syötäväksi "kaikki". Aluksi näytti siltä, että muu porukka seurasi nälkäistä Rohmua laitumella ja että se olisi lauman johtaja. Sittemmin Leosta on tainnut tulla lauman johtaja tai ainakin vartija. Leo yleensä huomaa ensimmäisenä laitumelle tulijat.

Rohmu on myös tosi kiltti, ainakin vielä. Vaikka se onkin Rohmu niin se rohmuaa hienovaraisesti. Mitä nyt ahmattina saattaa rohmuta myös sormet leipää tarjoavasta kädestä.
Rohmu kuuluu ehdottomasti pässeihin, jotka haluisin säilyttää. Se on sekä fyysisesti että henkisesti pätevä pässinpää. Täällä olisi siis yksi Rohmu myytävänä! :-)

Sitä vastoin Leo saattaa joutua ennen aikojaan pataan ellei rauhoitu! Leo on yrittänyt jo kolmeen otteeseen puskea minua tänään. Ensimmäisellä kerralla suustani kajahti ilmoille "p#rkeleen eläin!" ja nappasin sitä niskavillasta kiinni. Leo kääntyi samassa ympäri ja paineli talliin.

Toisella kerralla Leo yritti puskea lampolan ovella. Yritys tyrehtyi pelkkään EI -sanaan.
Kolmannella kerralla olin lampolassa kuvailemassa pääskysiä. Leo yritti monta kertaa puskea, mutta pysähtyi ein kuultuaan. Lopulta rauhoittui ja kävi viereeni maate. Rapsutin kiitokseksi sitä leuan alta. Vihdoinkin sain keskittyä pääskysien kuvaamiseen eikä tarvinnut enää tarkkailla ilkikurista pässiä!

1 kommentti:

  1. Kun huomaat seuraavan kerran, että hän valmistelee ryntämään niin lyö omalla jalalla kolme kertaa maahan niin kovaa kun pystyt. Jalalöynnistäsi hänen pitäisi tajua, että sinä olet voimakkaampi ja luopua ajatuksesta ryntää - se voi toimia (tai sitten ei).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!