keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Sataa, sataa ropisee

Erästä elokuvarepliikkiä lainatakseni "it can't rain all the time", tosin tällä hetkellä tuntuu siltä, että kyllä se vaan voi sataa ihan koko ajan.

Tänään on taas satanut tuutin täydeltä. Niitty on täynnä lätäköitä ja vesi litisee kumisaappaan sekä lampaan sorkan alla.

Oheen laitettu kuva on napattu mökin ikkunasta. Sadevesi valuu purona tallia kohden ja maisema on vetisen harmaa. Pässit oleilevat mieluusti tallin suojassa.

Tänään lähdimme sadetta "pakoon". Käväsimme mm. kirjastossa vilkaisemassa Ilmari Kianto -näyttelyä ja hankkimassa kirjastokortin. Mukaan tarttuikin mm. ruotsinkielisiä, melko vanhoja, lammaskirjoja.

Käväsimme myös kotiseutumuseossa. Siellä oli n. 1900-luvun alussa valmistettu havunleikkuukone, jolla oli tehty kuivikkeita mm. lammaskarsinaan. Konetta kerrottiin käyttänen neljä miestä: kampimies, narumies, havujen syöttäjä ja havujen asettelija. Paras käyttöaika oli marras-joulukuussa kuutamolla, jolloin oli valoa ja pakkasta. Pakkasella oksat katkesivat paremmin. Konetta oli kuulemma käytetty talvisodan syttymiseen asti.

Kotiseutumuseon lampaat eivät olleet museon alueella laiduntamassa vaan Kirkkotien varrella. Tuijottelimme hetken lähtiessämme pusikoita, mutta lampaat eivät meille näyttäytyneet.
Sitä vastoin museolla oli silkkikanapariskunta "Maija ja Kalle". Olihan hupaisan näköinen pörröpariskunta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!