keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pojat puntarissa

Punnitsimme pässit tänään. Operaatio sujui paljon helpommin ja rauhallisemmin kuin ensimmäisellä kerralla.

Ville heristi kauraryynipurkkia ja minä nappasin ryyniä kerjäämään tulleen pässin syliin.
Kaikista muhkuimmalta tuntui Lempiksi kutsumamme pässi (kuvassa oikealla naama kameraan). Sen vatsa tursui käsieni välistä kuin jättikokoinen tyyny. Hädin tuskin jaksoin nostaa Lempi-pässin vaa'alle!

Lempin kutsumanimi juontaa siitä, että ensimmäisenä iltana totesin sen olevan "mun lempi pässi", koska sillä on niin kauniin symmetrinen kuvio naamassa, joka viehättää  silmää. Pässille ei keksitty muuta nimeä, joten rupesimme kutsumaan sitä Lempi-pässiksi. Tosin Ville muistaa välillä, että se on Helmi...

Lempi on myös hassu höpsöttelijä. Se haahuilee niityllä erikseen laumasta ja määkien ryntäilee etsimään vähän matkan päässä olevia kavereita.

Lempi on melko pieni pässi korkeudeltaan, mutta nyt tosiaan kasvattanut itselleen hervottoman vatsan painaen 29,4 kg. Lempi on neljässä viikossa kasvanut 6,6 kg. Kasvu/päivä on ollut 235 g.
Lihakaritsan tavoiteltu kasvuvauhti/päivä on 250g, joten Lempi on lähes saavuttanut sen pelkällä luonnonlaidun ruokinnalla.

Toinen joka on hyvässä 243 g kasvuvauhdissa/päivä on Leo, joka painaa 28,8 kg eli neljän viikon painon lisäys on yhteensä 6,8 kg.

Usko-Eevertti (kuvassa vasemmalla) on lihonnut neljässä viikossa 3,4 kg eli 121g/päivä.
Joukon pienin eli Luttinen taitaa pysyäkin pienenä, sillä se ei ole kasvanut kun 2,6 kg eli ainoastaan 92 g/päivä! Luttinen painoi tullessaan 18,6 kg ja nyt 21,2kg.

Ja mikä parasta punnitsemisessa, että siinä missä pässien paino oli noussut, niin punnitsijan paino oli juhannus- ja kesävierasmässäilyistä huolimatta laskenut. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!