torstai 27. kesäkuuta 2013

Aamulaidunnusta

Ukkosen jyrinä herätti minut klo 5.30. Kiirehdin päästämään pässipoikia laitumelle ennen kuin ukkonen tulee päälle. Pojat ehtivät 45 minuuttia laiduntaa ennen sadetta. Sade oli kuitenkin lyhytaikainen vain noin 15 minuuttia. Jyristely kuuluu edelleen taivaan rannassa. Viime kesänähän tänne annettiin sadevaroitus ja nyt itään on annettu hellevaroituksia. Makuasia sitten on olemmeko idässä vai pohjoisessa... Kartasta katsottaessa olemme puolivälissä Suomea itänaapurin rajan tuntumassa.

Eilen avatulla laidunlohkolla on niin pitkää heinää, että pojat joutuvat olemaan tarkkana, etteivät joudu hukkaan toisistaan. Aamulla pari kaveria määki ihmeissään, että mihis muut hävisivät. Muut eivät vaivautuneet vastaamaan... Lauma tuli kokoon siitä huolimatta ja se Myrskyn eli kainuun harmaan johdattamana suunnisti määrätietoisesti kohti lampolaa.

Hyvin pässit osaavat kulkea uudelle laitumelle ja sieltä pois. Riistapusikko löytyi heti jo eilen illalla. Saas nähdä miten hanakasti tämän vuoden pojat kurittavat pusikkoa. Ainakin pihlaja tuntui maistuvan. Saas nähdä myös miten hyvin pässit pysyvät laitumella, sillä toinen lohko on rajattu vain kahdella sähkölangalla.

Meidä tallikissaksi muuttunut citykissa kävi vaanimassa kanoja aamulla. Kukko hermostui aluksi ja kä-kä-kääkätti, mutta rauhoittui, kun kissa tuli minua kiehnäämään. Kanat lopettivat kukon hermoilun ajaksi syömisen, mutta jatkoivat heti kaiveluaan, kun vaaran oli todettu olevan ohi.

Onni-kissa hermostuttaa Ukko-kukkoa

Matti

Myrsky johtaa laumaa lampolaan. Taustalla häämöttää pajukosta raivattu ja poltettu ala, joka on otettu osaksi laidunta. Iso mänty otti polttamisesta hieman itseensä kuten kuvastakin näkyy. Todennäköisesti kaadamme männyn sekä vieressä kasvavan kuusen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!