sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Lampaat saapuneet!

Vihdoin ja viimein lampaat tulivat, mutta eivät todellakaan sieltä, mistä olin lampaat jo pääsiäisen tienoilla tilannut.  Hieman olen ihmetellyt, kun toimituspäivää ei ole kahden kuukauden aikana pystytty lyömään lukkoon. Olen laittanut asian sen piikkiin, että lampaat olivat vieroitusikäisiä vasta kesäkuun alussa. Hälytyskellot alkoivat hitusen soida maanantaina, kun lampuri lupasi ottaa yhteyttä viikonlopun aikana ja toimitus la-su miten nyt kiireiltä ehtii. Tänään lampuri ilmoitti, että olisi hyvä, jos saisimme pässit jostain muualta...

Hirveästi kun noita lammaskontakteja ei ole, soitin hädissäni Lepistön lammastilalle, josko heille olisikin jäänyt joitain yksilöitä. Kuin ihmeen kaupalla heiltä löytyi yhdeksän vuosikasta pässipoikaa, jotka olivat menossa teuraaksi juhannuksen tienoilla. Pojat olisivat kuulemma pieniä, mutta otimme ne ilomielin vastaan. Pässit toimitettiin meille noin neljän tunnin kuluttua puhelustani! Suuri kiitos Leenalle, joka pelasti meidän lammaskesän!

Pässit ovat olleet tämän päivän lampolassa ja huomenna ne pääsevät totuttelutarhaan. Laidunkausi alkaa taas auttamattomasti myöhässä, mutta ei mahda mitään. Raahasimme lampaille lampolaan kuivaheinää, tuoretta aitalinjalta vastaniitettyä heinää sekä haapakerppuja. Suurin osa lampaista jännitti meitä alkuun. Osa uskaltautui heti syömään kädestä ja tuli rapsutettavaksi. Pässit on tosi isoja verrattuna viime vuotisiin, paitsi yksi, joka on luokkaa Luttinen.

Tuttavallisin pässi on saanut nimekseen Sulo, kun on nii-in suloinen. Katsoimme ensin, että yhdellä pässillä on joku patti päässä, mutta sen toinen sarvi onkin isompi kuin toinen. Pässi sai nimekseen Patti-Matti, jota lyhyemmin Matiksi kutsumme (rakkaita terveisiä vain kaimalle eli Matti-papalleni). :) Pienin pässi on todennäköisesti herra Metersson. Ville kertoi aikaisemmin viikolla tyhmän vitsin, jossa lyhyt mies oli esittäytynyt herra Meterssoniksi, johon toinen oli vastannut, että minä ole kaks ja kymmenen. ;) Pässien joukossa on myös tuo Kaksjakymmenen eli pässi, jonka säkä alkaa olemaan jo "mullivasikan" korkuinen! Pässit ovat valkoisia lukuunottamatta yhtä kainuun harmasta. Kainuun harmas sävyinen on Sulon lisäksi tosi tuttavallinen pässi.

Kanat ovat saaneet onneksi rakennusprojektin päätyttyä rauhoittua hetken ennen seinänaapureiden saapumista. Hienosti kukko kyllä siedättyi meidän naulaamiseen ja sahaamiseen, eikä mekastanut enää. Tänään kukko hermostui uusista naapureista ja  metelöi "kä kä kä kääää"! 
Orvokki kunnostautui tänään ja pakersi aamulla oikein kaksi munaa! Orvokille oli kelvannut tuotantolaitoksen nro 41 ylähylly.

Sulo.

Vasemmalla herra Metersson ja oikealla Kaksjakymmenen.

Matti.

4 kommenttia:

  1. Onneksi saitte pässipojat! Mukavaa lammaskesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti tulee mukava ja vähä sateinen lammaskesä!

      Poista
  2. Hienoa, että siattene sitten kuitenkin! :) Ja jee, ens viikolla nähdään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onneksi on lapsille monta nimettävää täällä. Tervetuloa, nähdään!

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!