keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Laidunlohko 2

Lampaat pääsivät tänään iltapäivällä uudelle laidunlohkolle. Ensimmäinen lohko onkin paikoittain melko hyvin kaluttu. Naapurin rajan tuntumasta viime kesänä kolmeen kertaan raivattu vadelmapusikko työntää tänä kesänä valtaosin koiranputkea. Pässit on olleet ahkerasti koiranputkien kimpussa. Putkista on pääosin enää vain piipat jäljellä.

Tällä viikolla helle on hellinyt ja lämpömittari kohonnut lähes + 30 ºC. Nyt, lähes puolinöin, lämpömittari näyttää + 25. Siinä missä viime kesän sadesäässä ei kulunut vettä ollenkaan, niin nyt hellekelillä pässit juovat yhteensä noin 30 litraa päivässä. Kaivolta on lampolaan n. 100 hikistä ja saunajakkaran kokoisten paarmojen väijyttämää askelparia.

Herra Metersson antaa minun muuten tätä nykyä koskea itseensä makuultaankin. Kanatkin on kotiutuneet hyvin. Ne makoilevat ulkotarhassa tyytyväisinä. Kukko vaan kun ei tunnu tajuavan yöttömästä yöstä mitään. Se komentaa kanat orrelle nukkumaan n. klo 16 - 17. Nykyään kanat on ruvenneet hieman hangoittelemaan kukon määräämää aikataulua vastaan.

Kanat on saaneet tällä viikolla taas hieman haukea ja uutuutena jauhelihaa, joka hävisikin alta aikayksikön parempiin nokkiin. Tänään tuotantolaitoksista löytyikin komean kokoiset munat!

Alla kuvia pässeistä uudella lohkolla. Tämä Samsung heittää kuvat omassa järjestyksessään tähän kirjoitukseen eikä kuten olen ne olen tähän ladannut...

Sulo maistelee koivua.

Pässit uskaltautuvat kerpuilla houkuttelemalla uudesta portista laitumelle.

Pässit tunkeilevat kilpaa ihanaan ryteikköön.

Kukista ja lehdistä melko hyvin imaistut koiranputket.

1 kommentti:

  1. Voi tuota kukon aikataulua :-D Hangoittelevat kanat kuulostavat myös hassuilta.
    On kiva lukea miten laidunnus sujuu. Paitsi paarmat kuulostavat järkyttäviltä! Täällä saaressakin on uskomattoman kuuma, täksi yöksi jouduin hakemaan vintiltä hyttysverkon ikkunaan. Aika harvassa ovat ne kesät, jolloin haluan yhtäkään ikkunaa yhdeksikään yöksi auki, kun minulla on melkein aina kylmä. Nyt ei ole. Toivottavasti helle ei ole raskas teidän katraalle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!