lauantai 22. kesäkuuta 2013

Myrskyvaroitus

Juhannusviikko on hurahtanut hetkessä ohi rakkaiden juhannusvieraiden seurasta nauttien. Siskoni lapset ovat ahkerasti paimentaneet lampaita ja ruokkineet kanoja. Lasten päivän tähtihetkiä on ollut munien keruureissu kanalasta. Omista kananmunista tuli paisteltua myös nuotiolettuja. Yksi jos toinen oli sitä mieltä, että parhaita lettuja miesmuistiin.

Siskoni tyttö, Jasmin 7 v, osoittautui varsinaiseksi lammaskuiskaajaksi. Herra Metersson esim. pysyy makuulla ja antaa Jasminin silitellä, jos minä lähestyn makaavaa Meterssonnia se nousee ylös.

Lampaat ovat saaneet myös nimiä. Villen siskon tyttö, Martta 4 v, oli puhelimitse ilmoittanut Villelle, että yksi pässi on nimeltään Meri-Salama. Vielä kun tietäisi, että mikä niistä? :) Lammas, jolla on myös hieman sarven tynkää kuten Matilla, mutta toisella puolella ja pienempi, on nimetty pikku-Matiksi. Pikku-Matti on Jasminin lempilammas. Se tykkää rapsutuksista ja pää Jasminin mahaan nojaten nauttii kyhnytyksestä. Pari muuta lammasta on nimetty myös luonnonvoimien mukaan ihan tietämättä Martan nimeämistä. Naamastaan hieman pilkullinen pässi on Tomin, 4 v, mukaan Täplä-Ukkonen ja kainuun harmas on saanut Jasminilta nimekseen Myrsky.

Myrsky antoikin tänään oikean myrskyvaroituksen, kun se otti tosissaan mittaa Kaksjakymmenestä. Ne peruuttivat monta metriä ja antoivat palaa täysiä päin! 210 näytti muutaman kerran jälkeen siltä, että taju lähtee. Otin haravan ja yritin saada pässit rauhoittumaan. 210 hyppäsi haravan yli Myrskyn kimppuun! Hetken haravalla huidottuani sain niiden tappeluinnon laantumaan. Mitähän tuollaisessa tilanteessa pitäisi oikeasti tehdä? En ainakaan itse haluaisi olla tuollaisen puskun kohde!

Jätin lampaat muuten ulos juhannusyöksi, juhannusjuhlijoiden vetäydyttyä nukkumaan vasta klo 02. Hyvin olivat pärjänneet. Juhannus alkaa ollakin vietetty ja vieraat lähtevät huomenna kotimatkalle...

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa olevan lapsille selainen juhannus, joka jää muistiin loppuiäksi, ihana elämys!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!