lauantai 15. kesäkuuta 2013

Tee-se-itse juoma-automaatti ja ruokintaa

Eläimille koitti muutama päivä sitten "joulu". Paikallinen kylä- ja Pioneerkauppias (www.pioneer-shop.fi) muisti meidän eläimiä kauraleseillä ja riiseillä, mitä pikkulinnuille oli säästellyt. Kyllä kanojen on nyt kelvannut! Emme tähän mennessä olekaan antaneet muuta kun ruoan tähteitä kanoille. Perunankuoret ja keitetyt makaroonit on niiden suurta herkkua. Nyt sekin on nähty, että kanat pystyvät juoksemaan tarhasta rappuset ylös kanalaan! Kaurapuurosta ne eivät innostuneet, mutta leseistä kyllä. Ja nyt ne intoilevat sekä keitetystä, että keittämättömästä riisistä. Lisäksi kanat on saaneet apilaa, vadelmaa, heiniä, salaattia, kurkkua, omenaa yms. Teollista rehua täytyy miettiä sitten, jos tämä ruokinta ei toimi. Kalkin olemme antaneet niille munankuorien muodossa, joka on ainakin toistaiseksi tuntunut riittävän. Meidän tarjoaman ruoan lisäksi kanat nappailevat ilmasta öttiäisiä, kuopsuttavat ja "metsästävät".

Hyvin on kanat kesyyntyneet. Eivät enää paljoa väistä ruokittaessa ja tänään kukko tuli melkein syömään kädestä. Pässit on kovin kiinnostuneita mitä kanalaan kiikutamme. Tuskin menee kauaa, kun Sulo vilahtaa ovesta sisään...

Lampaat on saaneet myös hieman maistella kauraleseitä. Kaikki uskaltavat syödä kädestä ja melkein kaikki antavat rapsuttaa itseään. Jotkut, kuten Sulo ja Harmaa, jopa kerjäävät rapsutuksia.
Kukko hotkii riisiä. Taustalla näkyy Villen rakentama juoma-automaatti lähdevesi tonkasta ja muovilautasesta. Koko hökötys on korotettu puupalikalla. Hyvin toimii!

Orvokki tuotantolaitoksen nro 41 yläpesässä.


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!