tiistai 11. kesäkuuta 2013

Niityn tehotiimi

On pitänyt haipakkaa siitä asti, kun lampaat tulivat. Eilinen "työpäivä" oli 12 tunnin mittainen alkaen vasta puolilta päivin sateen tauottua ja kesti puolille öin. Eilen poistui metsäpalovaroitus Kainuusta. Poltimme illalla pois viime syksynä raivatut pajukot. Kovaa hommaa, mutta onneksi apuna oli pari naapuria. Poltetut alat on tarkoitus rajata toiselle laidunlohkolle, jotta pässi-pojat pääsevät vesakon raivaushommiin. Luulen, että tämän porukan toimesta myös pajukko tulee tehokkaasti syödyksi. Ne vetelevät kerpuistakin kuoret!

Ovat kyllä niin tehokkaita syömäreitä, että oikein yllätyimme. Teimme virhearvion, kun luulimme tänä vuonna komeasti kasvaneen totuttelutarhan antimen riittävän pässeille pariksi päiväksi. Tarha oli jo eilen melkein tyhjäksi kaluttu! Koiranputkesta ei todellakaan nypsäisty vain päätä, vaan ensin syötiin lehdet ja kukka, jonka jälkeen rouskutettiin koko paksu varsi maata myöden. Oheen liitetyistä kuvista voi nähdä lähtötilanteen ja tilanteen tänään illalla.

Huomenna pässit pääsevät vihdoin laitumelle ja loppuu tämä ruoan kärräys tarhaan. Näyttäisi siltä kuin ne sähköiskun saatuaan rynnistäisivät suoraan lampolaan turvaan. Toivottavasti laitumella pelästyessään muistavat tämän turvapaikan.

2 kommenttia:

  1. Voi miten tehokasta! Voisinkin ottaa pari pässipoikaa syömään pihan koiranputket ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä vuosikkaat on kyllä huomattavasti tehokkaampia syöjiäkuin viime vuonna olleet työläiset. Suosittelen! Tosin siinä saattaisi mmennä myös kukka jos toinenkin. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!