maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kanalan rakennusta

Hellepäivästä huolimatta kanalan rakentaminenkin eteni tänään jonkin verran. Kanalan verkkoseinästä on nyt noin puolet valmiina. Munimispesäksi löysimme vanhoja laatikoita, joiden päissä on numerot. Meillä on nyt tuotantolaitokset 12 ja 41 paikalleen asennettuina. En yhtään tiedä onko ne kanojen mieleen, mutta aika näyttää. Löysimme myös pienet vanhat tikapuut, jotka laitamme kanoille portaiksi ulosmenoaukon sisäpuolelle.

Kanat sai tänään meihin melkoista siedätyshoitoa, kun nikkaroimme kanalaa. Kukko mekasti kuin mielipuoli, kun naulasimme ja sahasimme käsisahalla lautoja. Se myös häiriintyi aluksi joka kerta kun kuljimme ovesta ulos. Kukko ei voinut istua orrella, vaan sen piti lennähtää sieltä toiseen nurkkaan karkuun. Siedätyshoiti toimi ja kukko hiljeni eikä enää pelännyt meitä vaan kukko pystyi istumaan orrella kun liikuimme lampolassa.

Talvikki on pari kertaa tänään näyttänyt siltä kuin se äkistäisi munaa, mutta mitään ei ole tullut. Se on samalla pitänyt ihme vikinää...

Aamulla hokasimme, että tänään on Orvokin nimipäivä! Veimme päivänsankarille koristellun kaurapuurokakun, mutta kakusta ei ole tainnut kelvata kuin koristeet.

Tuotantolaitokset 12 ja 41
Orvokin "kakku"
Tuotantolaitokset paikoillaan ja tikkaat odottamassa asennusta 

2 kommenttia:

  1. Onnea Orvokille! Upeat tuotantolaitokset ja koko kanala, aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän Orvokin puolesta! :) Olemme itsekin melko tyytyväisiä siihen millainen kanalasta tulee. Ainakin se on kolmelle kanalle enemmän kuin tilava!

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!