torstai 11. heinäkuuta 2013

Kuvausassistentti

Olin kuvailemassa iltakymmenen auringossa niityllä lampaita ja kasveja, kun Onni-kissa ilmestyi aidanvierustalle naukumaan. Onni katseli uteliaana lampaita, mutta kun yrittivät lähempää tuttavuutta kissa pinkoi minkä kintuistaan pääsi.

Lampaat painelivat ruoka suussa määkien lampolaan luullen, että on iltakerppujen aika. Kohta kuitenkin heinikko kahisi ja kuvausassistentti eli Onni hiipi paikalle. Se nuohosi aivan aitalangassa kiinni eikä saanut turkkinsa läpi tälliä.

Lampaat pääsevät maanantaina takaisin ensimmäiselle laitumelle. Sinne onkin kasvanut niille kovasti syötävää mm. maitohorsman kukkia ja koiranputken alkuja. Apilaa, sekä puna- että valko, on tänä vuonna silmiinpistävän runsaasti niityllä. Tuntuu ettei lampaat sitä vartavasten kylläkään syö. Ennemmin valikoivat jotain muuta. Kanojen suurta herkkua apila kuitenkin tuntuu olevan.

Apilaa niityllä

Huii, ne tulee päälle!

Maariankämmeköitä on mukavasti tänä kesänä. Viimeksi olen havainnoinut niitä 2009 metsänreunalla & suolla, mutta nyt niitä on muutama ihan niitylläkin. Huomaa maariankämmekän pilkulliset lehdet, joista sen tunnistaa hyvin.

Kuvausassistentti

1 kommentti:

  1. Jos vaan jaksamista on niin voit laskea kämmeköt, laiduntamisen yhteydessä ne mahdollisesti lisääntyy. Ainakin kirkiruohojen määrä on minun niitylläni kasvanut sen jälkeen kun aloitin laiduntamista niityllä. Nyt onkin kivaa kun on 10 vuoden tilastotietoja ja voi vertailla miten hoito on niiden määrä lisännyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!