tiistai 9. heinäkuuta 2013

NYT

Kanojen ja kukon suurta herkkua ovat NYT mustikat. Olen laittanut niille tarhaan mustikat varpuineen päivineen. Siinä ei kauaa nokka tuhise, kun marja on nyppästy irti varvusta. Koko porukka pitää nii-in tyytyväistä potpotusta mustikanvarvut löytäessään.


Onni-kissa on kekannut NYT käydä lähes päivittäin vaanimassa kanoja. Yksi päivä Ville oli nähnyt Onnin kapuavan lampolan ikkunasta ulos lampaan kurkistellessa perään. Liekö lammas antoi kanalaa vaanivalle kissalle lähdöt. Tänään näytti siltä, että kukko valmistautui taistoon kissan kanssa, jos kissa sattuisi pääsemään yhtään likemmäs. Tai saattoi kukolla hetken käväistä mielessä, että menee itse lähemmäs kissaa ja nokkaisee...


Lampaat ovat NYT ihan pöhköjä. Kannoin saunalle, sisälle ja lampolaan vettä. Lampaat hölkkäsivät aidanviertä mukanani edes takas määkien. Ilmeisesti epäilivät, että ämpäreissä saattaisi olla jotakin herkkua. Mistä lie sellaista mieleen tuli... ;) Pysyivät sentäs kahden aitalangan takana, vaikka melko liki tulivatkin.

Parhautta on NYT istua saunan kuistilla porontaljalla ja katsella laiduntavia lampaita. Viime vuonna aita ei ihan noin liki saunaa mennytkään. Viime vuonna ko. alue oli todella vetinen, mutta ainakin vielä melko vähäisten, ainakin viime kesään verrattuna, sateiden vuoksi alue on pysynyt kuivana. Kuten kuvasta näkyy niin aitalinjan alunen on myös hyvästä trimmauksesta ja kuivuudesta kellastunut. NYT aitaa ei tarvitse trimmata läheskään niin usein kuin viime kesänä.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!