torstai 4. heinäkuuta 2013

Menoa ja meininkiä kanalassa

Kanat meinasivat jo eilen syödä kädestä, mutta ihan ei rohkeus vielä riittänyt. Tänään Orvokki voitti pelkonsa ja nokki jauhelihaa kädessäni olevasta lautasesta. Kohta Talvikinkin oli pakko rohkaistua nokkaisemaan, että mitä se Orvokki oikein ahmii. Kukko tarkkaili minua kotkamaisen pistävästi. Kanoilta roiskui jauhelihaa maahan, jota kukko rupesi nokkimaan. Kohta kukkokin pisteli innoissaan kädessäni olevasta lautasesta herkkua kupuunsa.

Hetki sitten kävimme viemässä lampaille iltakerput ja kanoille aamua varten ruokaa. Rupesin hötkyilemään tehden asiat väärässä järjestyksessä. Vein ensin kanoille ruokaa, mutta pässit kerput jo hokattuaan yrittivät tungeksia kanalaan sisään. Pikku-Matti siinä onnistuikin! Minä paniikissa Villelle hihkumaan, että nyt on pässi kanalassa, nyt on hiivatti vieköön pässi kanalassa! Näin jo sieluni silmin, että kohta kanalassa on koko lauma lampaita ja kanat säikähtävät orreltaan, jolloin kehittyisi melkoinen melske! Yritin työntää Pikku-Mattia raiveleista ovesta ulos, mutta nimestään huolimatta Matti ei kuitenkaan ole kovin pikkuinen, joten työntäminen ei todellakaan onnistunut.

Onneksi hokasin hieman rauhoittua, ehkä osittain ovelle ehtineen Villen neuvosta, ja äkkäsin, että saisinko tyhjää lautasta heiluttamalla pässin huijattua ovesta ulos. Näin kävi, pässi seurasi uteliaana ulos kanalasta katsomaan, että mitä minulla on tarjolla. Onneksi se ei ehtinyt huomata kanalassa olevia täysiä lautasia leipää yms!

Huomenna on tympeä päivä. Herra Metersson ja 210 joutuvat lopettamaan maallisen laiduntamisensa ja joutuvat pataan... Metersson siksi, että jalka vaivaa sitä toisina päivinä pahastikin, joten päästämme sen tavallaan myös mahdollisista kärsimyksistään. 210 siksi, että se on iso siinä missä Metersson aivan älyttömän pieni ja se nujakoi Myrskyn kanssa. Saattaa olla, että Myrsky on ollut syypää nujakointiin, mutta se saa toistaiseksi säilyttää henkensä, koska on kainuun harmas. Metersson ja 210 kulkevat usein myös yhdessä, joten tekevät sitten niin kurjaan loppuunsa asti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!