maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tappelupukarit

Ukkonen jylisi eilen taivaan rannassa monen monta tuntia, mutta mökillä oli pääosin aurinkoista ja hikistä hellettä. Illanpäälle ukkonen tuli lopulta melko liki. Hyvä kun salamasta ehdimme kahteen laskea, niin jo jyrähti! Istuimme silloin hirsisaunan kuistilla vilvoittelemassa.

Ukkosen väistyttyä lampolasta kantautuvaa ryskettä oli pakko lähteä tarkastamaan. Lampolassa oli vain kolme pässiä, muut olivat laiduntamassa. Kainuun harmas eli Myrsky ja naamastaan pilkullinen pässi eli Täplä-Ukkonen olivat liittoutuneet Kaksjakymmentä vastaan. Kahdestaan antoivat kunnon pukkaisua, johon 210 urhoollisesti antoi oman osuutensa. Ties kuinka kauan olivat siellä otelleet, kun vaikuttivat hieman väsyneiltä jo ja puuskuttivat melkoisesti.

Minun häiritsemänä kolmikko siirtyi laitumelle mittelöimään. Vauhtia haettiin metrien takaa niin, että aitalangat vaan venyivät uhkaavasti. Mietin olevani melko hassu näky, sillä päälläni oli pyyhe, jalassa kumisaappaat ja kättäpidempänä harava. En ollut kuitenkaan mitään siihen verrattuna, että kohta niitylle kirmasi Ville yllään pelkät kumisaappaat! Yritimme saada pässien huomion kiinnittymään syömiseen, jotta tappelu unohtuisi. Täplä-Ukkosen kohdalla se toimi, mutta Myrsky ja 210 jatkoivat hurjaa mittelöään.

Tässä vaiheessa olimme ruokkineet hyttysiä hieman liikaakin jo ja kävimme pukeutumassa. Palasimme laitumelle köyden kera, johon "lassosin" Myrskyn kiinni. 210 rauhoittui heti syömään. Myrsky oli levoton ja rimpuili itsensä melkein tainnoksiin narussa. Hetken kuluttua päästin Myrskyn irti, mutta ottelu käynnistyi taas.

Otin Myrskyn uudestaan kiinni. Hetken näytti siltä, että 210 hyökkää minusta huolimatta! Onneksi se kuitenkin rauhoittui ja lähti muun porukan matkaan laiduntamaan. Myrskykin rauhoittui syömään koiranputkia ja lehdeksiä. Kävelimme Myrsky narussa muun lauman luo. Päästin Myrskyn irti. Hieman parivaljakko kyräili vielä toisiaan, mutta rauhoittuivat kuitenkin syömään verissäpäin, vierekkäin, sulassa sovussa. Meidän Rocky Balboa ja Apollo Creed...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!