tiistai 23. heinäkuuta 2013

Vihaiset linnut

Viime kesänä pääskyset pesivät ensimmäistä kertaa näillä tiluksilla luullakseni moneen kymmeneen vuoteen ilmeisesti lampaiden innoittamana. Pääskyset tekivät heinäkuun puolivälissä pesän lampolaan. Pesä oli ilmastointiputken reunassa niin matalalla, että poikasten kehittymistä pääsi seuraamaan ihan aitiopaikalta sulassa sovussa vanhempien kanssa.

Tänä vuonna pääskyset olivat täällä jo valmiina, kun kesäkuun alussa tulimme. Ne olivat tehneet pesän meidän mökin räystäslaudan alle mökin ulko-oven tuntumaan. Ei se mitään, että pesästä tippuu valkoista kakkia oven viereen maahan ja hieman roiskuu mökin seinäänkin, mutta yksi pääskysistä hermostuu totaalisesti, jos ulko-ovelle jää vähänkään pidemmäksi ajaksi hämmästelemään. Se tekee huimia syöksylentoja lähes päälakeen kiinni pitäen napsauttelevaa ääntä! Yleensä se saa muutaman muun pääskysen lietsottua mukaan syöksylentoonsa. Onni-kissa, kun yrittää tulla sisälle, niin syöksylento käynnistyy jälleen. Sisätiloissa pystyy arvaamaan, koska kissa on tulossa mökkiin, kun ulkona alkaa kauhea tsirpitys. Me tarvitsemme kohta kypärän, jotta pystymme kulkemaan ovesta. ;) Ainoat, joista pääskyset eivät hermostu ollenkaan ovat meidän koirat.

Odotamme kärsivällisinä milloin poikaset ovat niin isoja, että pesimispuuhat päättyvät. Sen jälkeen viritämme jonkun muovihuuhkajan räystäslautaan, jottei "angry birdsit" pesi enää mökin sisäänkäynnin tuntumassa!

Pääskysiä on nyt todella runsaasti. Niityn yllä lensi yhtenä päivänä ainakin 18 pääskystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!